Schelpen isolatie

Overweeg je een milieuvriendelijk alternatief voor het isoleren van uw kruipruimte, vraag dan direct een offerte aan bij Zandblazer.nl. Door onze jarenlange ervaring in blaastechniek brengen wij eenvoudig de schelpenisolatie aan. Gevolg? In korte tijd kunt u genieten van alle voordelen van een goede isolatie!

Benieuwd?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Schelpen in de kruipruimte

Schelpen isolatie is een natuurlijk alternatief voor het isoleren van de bodem in een minder toegankelijke kruipruimte. Zeker voor woningen gelegen in een nat of vochtig gebied zorgt deze isolatie voor een droge bodem. Standaard ligt in een kruipkelder een laag zand op de bodem. Dit zorgt voor een capillaire werking en een stijgende vochtige lucht. Deze lucht wordt vervolgens in uw woning gezogen. Door vocht in uw kruipruimte kunt u vervelende gevolgen ervaren in het huis. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Schimmel in uw muren door het optrekkende vocht;
  • Een koude begane grond;
  • Ongedierte in uw kruipruimte.

Isolerende, drainerende en ventilerende werking van schelpen

Schelpen isolatie heeft zowel een isolerende, drainerende als ventilerende werking. Bovendien kan er gesproken worden van een duurzame oplossing in uw kruipruimte. Dit komt doordat de werking en levensduur van schelpen onbeperkt is. Een van de troeven van schelpenisolatie is het vermogen om vocht vast te houden. Door de natuurlijke werking van schelpen houdt deze isolatie net zoals andere isolatiematerialen vochtige lucht tegen. Voor een optimale isolatie heb je voor een Rc-waarde van 2,5 een laag van 25 tot 30 cm schelpen nodig. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van schelpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

 

Vraag een offerte aan

Voor het vakkundig isoleren van uw kruipruimte schakelt u Zandblazer.nl in. Voor vele klanten hebben wij al vakkundig schelpen isolatie mogen aanleggen. U kunt contact met ons opnemen voor het aanvragen van een offerte. Via Facebook en LinkedIn kunt u alvast een kleine impressie krijgen van de mogelijkheden.